Oud-profvoetballer Erik Stock wil ook als nieuwe Place for Bizz-manager scoren

Place for Bizz - Erik Stock

In een vorig leven speelde Erik Stock vijftien seizoenen betaald voetbal, waaronder vier jaar voor Helmond Sport. Nu, de vijftig eenmaal gepasseerd, probeert hij zonder bal teamprestaties te boeken, een-tweetjes te maken en te zorgen voor een goede bezetting. Als nieuwe commercieel manager van Place for Bizz heeft hij mooie plannen. Tijd voor een kennismaking.

Erik wordt op een mooie meidag in 1971 geboren in de Noorse hoofdstad Oslo. Bij Fagerborg BK en Frigg Oslo FK maakt hij zijn eerste stappen en dribbels als voetballer. Al snel blijkt dat hij wel iets kan met een bal. Dat wordt ook in Eindhoven opgemerkt. “Op zestienjarige leeftijd ben ik naar Nederland verhuisd. Twee jaar lang zat ik in het voetbalinternaat van PSV, onder leiding van Huub Stevens. Mart van den Heuvel en zijn toenmalige vrouw waren toen een soort pleegouders voor me.”

Tot een doorbraak bij PSV komt het nooit. In 1990 beproeft Erik zijn geluk bij NEC Nijmegen. “Daar heb ik zes prachtige jaren gehad. Ik had een appartementje in Nijmegen. Het was de leukste tijd in mijn voetballoopbaan. Ik denk er nog graag aan terug.”

Terug naar en weer weg uit Noorwegen

In 1996 keert de verdediger toch weer terug naar zijn geboortegrond, als hij bij Viking Stavanger – een Noorse topclub – gaat spelen. “Ik tekende daar een driejarig contract, maar na een jaar ben ik weer opgestapt. Waarom? Ik kon er niet meer aarden. Het klimaat, de cultuur … het viel allemaal tegen. Ik miste veel dingen van Nederland. Best gek eigenlijk, als je dat zegt over het land waar je geboren en opgegroeid bent. Maar ik voelde me er niet meer thuis. En mijn partner Mariëtte, die ik in Eindhoven leerde kennen, ook niet. Dus we keerden weer terug naar Nederland.”

In de laatste fase van zijn betaaldvoetbalcarrière speelt Erik, op dat moment begin dertig, nog vier seizoenen voor Helmond Sport op De Braak. Het is de tijd waarin Helmond Sport nog bijna jaarlijks in de (sub)top eindigt en om promotie strijdt, al komt die tijd er volgens betrouwbare bronnen binnenkort weer aan. Na een slotakkoord bij VVV-Venlo zit de voetballoopbaan van Erik er in 2004 op. Tijd voor nieuwe dingen, maar dan buiten de kalklijnen.

Telefoontje van de BanGroep

Voetbalpensionaris Erik, die sinds 1999 in de Rijpelberg woont, werkt een paar jaar in de financiële dienstverlening, waarna hij verkast naar een Eindhovens incassobureau voor een buitendienstfunctie. “Ik heb daar lang en met veel plezier gewerkt. Maar toen ik afgelopen voorjaar een telefoontje van Maurits Nooijen (financieel directeur van de BanGroep, red.) kreeg, was mijn belangstelling meteen gewekt. Maurits vertelde op zoek te zijn naar een nieuwe manager voor Place for Bizz en dacht aan mij. Onze zakelijke kennismaking was erg positief en de rol die hij voor ogen had, sprak me erg aan. Ik heb me lang beziggehouden met verkoop. Maar ik ben 51 en ben ook gaan nadenken: wat wil ik nog? Ik hou van contact met mensen en relaties opbouwen en onderhouden. Dat kan hier en dat vind ik mooi.”

Na een paar gesprekken stijgt er witte rook op uit de schoorsteen aan de Collseweg. Erik begint zijn loopbaan in Nuenen optimaal: “Op 1 juli ben ik officieel begonnen bij Place for Bizz, maar ik had nog een weekje vakantie staan. Ik ben dus gestart met verlof. Maandag 11 juli was mijn eerste dag op kantoor en ik kan wel zeggen dat ik me direct thuis voelde.”

Kennismaken en de weg vinden

De komende weken staan voor Erik in het teken van kennismaken, zowel met collega’s, de organisatie als met huurders. “Het zal even duren voordat ik mijn draai helemaal heb gevonden. In de zomerperiode ga ik mijn weg proberen te vinden en kennismaken met zo veel mogelijk huurders die niet op vakantie zijn. De rest volgt later. Het is sowieso niet de bedoeling dat ik alleen maar op ons hoofdkantoor in Nuenen werk. Ik wil drie of vier dagen per week in onze business centers werken, om letterlijk en figuurlijk dicht bij onze huurders en hosts te zijn. Zo krijg ik goed in beeld wat er speelt en waar kansen liggen.”

Doelen

Eriks eerste indruk van Place for Bizz is erg goed. “Ik heb het gevoel dat we prima draaien. Het is ook een mooi concept; dat je als huurder voor een vast bedrag alles krijgt wat je nodig hebt. Parkeerruimte, koffie, professionele klantenontvangst en nog veel meer. Het is hier perfect geregeld en dat is natuurlijk lekker binnenkomen. Ik wil de relaties met onze huurders verstevigen. Daarnaast heb ik me als doel gesteld te zorgen voor een zo hoog mogelijke bezetting. En wie weet, ooit, dat we nog meer vestigingen kunnen openen. Maar dat is iets voor de langere termijn.”

Thuis in de Rijpel zal Erik, die niet meer voetbalt maar wel redelijk fanatiek padelt, fitnest en golft, de komende tijd moeten wennen aan een mindere bezetting dan hij gewend is. Dochters Mila (22) en Luna (19) trekken de wijde wereld in. “Mila gaat samenwonen in Gemert en Luna gaat voor haar studie een aantal maanden in Amsterdam wonen. Het zal dus rustig worden in huis.” En dat is misschien maar goed ook, want er is bij Place for Bizz genoeg reuring en gezonde hectiek.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je vragen over onze mogelijkheden? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Plan een rondleiding Plan een proefdag

"*" geeft vereiste velden aan