AkoestiekPartner zorgt voor klinkende resultaten

Place for Bizz - huurder - akoestiekpartner

Wie weleens een concert in de Johan Cruijff ArenA heeft bezocht, of heeft geklust in een leeg huis zonder gordijnen en meubels, weet hoe hinderlijk galm kan zijn. Onze huurder Harold van Gerwen rekent eigenhandig af met slechte akoestiek. Met zijn akoestische panelen en andere oplossingen klinken de ruimtes die hij onder handen heeft genomen als Abbey Road Studios.

Harold huurt sinds 2016 een flinke werkruimte bij Place for Bizz. Bij binnenkomst vallen meteen de royale werktafels op. Daarop ligt een aantal zogeheten hexagons die onder constructie zijn: zeshoekige wandpanelen die na voltooiing tegen een wand worden geplaatst om de akoestiek te verbeteren en tegelijkertijd de ruimte mooier te maken. In zijn aangrenzende kantoor zijn er ook akoestische elementen te ontdekken. Zoals een akoestische Fender-gitaar. “Van mijn zoon, die een aardig deel van de productie voor zijn rekening neemt”, zegt de Helmonder. “Hij speelt een stuk beter dan ik.”

Focus op akoestiek

Sinds 2011 is Harold zelfstandig ondernemer en ondertussen al een behoorlijke speler als het gaat om akoestische oplossingen, al had hij even nodig om zijn passie te ontdekken. “Ik heb voorafgaand in totaal ruim twintig jaar in de lichtreclame gewerkt”. In de afgelopen elf jaar werden onder de naam Nyhm Creative ook nog vele signing- en interieuropdrachten uitgevoerd. Verlichte en onverlichte reclames, maar ook beletteringen, fotowanden, wandbekleding en verwerking van speciale interieurfolies.

Langzaam maar zeker werd echter het aandeel akoestische projecten steeds groter en sinds 2017 is dan ook gekozen voor een verdere focus in deze richting. Voor de duidelijkheid werd daarbij gekozen voor de naam AkoestiekPartner.

Akoestische vraagstukken

Harold concentreert zich vooral op het van A tot Z oplossen van akoestische vraagstukken. “In de meeste gevallen bellen mensen me omdat ze een akoestisch probleem hebben. Te veel galm, zogezegd. Ik heb de apparatuur om geluidsmetingen te doen. Op basis van de meetresultaten schrijf ik een adviesrapport. Blijkt uit mijn metingen dat mijn akoestische producten het probleem kunnen oplossen, dan kan ik de gewenste panelen zelf maken. Ongeacht welke maat, kleur of vorm.”

Harolds klanten zijn deels particulieren met een riant huis die behoefte hebben aan wat minder galm in hun leven. Maar de hoofdmoot bestaat uit zakelijke klanten. “We maken akoestische producten voor allerlei branches. We werken in sportzalen, schoolgebouwen, zorgcentra, kantoren, restaurants, overheidsgebouwen en nog veel meer. Vooral onze eigen wandoplossingen zijn in trek, maar ook onze plafondeilanden en dividers doen het goed. Buiten de eigen producten is AkoestiekPartner dealer van diverse merken akoestische producten. Dus keuze uit veel verschillende producten, maar met één overeenkomst: de akoestiek in de ruimte wordt stukken beter. Dat zorgt voor een véél prettiger en gezonder binnenklimaat.”

Verdere verschuiving van werkzaamheden

De bevlogen ondernemer wordt nog regelmatig gevraagd voor lichtreclame, interieur en beletteringen. Van een deel van die activiteiten neemt hij afscheid. “Ik had het er laatst met een coach over. Die gaf me het advies om me nog verder te focussen op wat voor mij het belangrijkst is: akoestiek. Die discipline moet verder groeien. Die andere, niet-akoestische projecten deed ik altijd met veel plezier en ik heb daar een goede naam, veel kennis en een groot netwerk in opgebouwd. Als er een ondernemer is die dat stokje wil overnemen, zou ik dat heel mooi vinden. Voor bestaande relaties blijven we natuurlijk ook op dat vlak klaarstaan.”

Verschuivende werkzaamheden of niet; Harold heeft voorlopig geen enkele reden om uit te kijken naar een nieuwe werkplek. “Ik zit hier perfect. Place for Bizz is flexibel, regelt alles goed en denkt mee. En het is trouwens ook een uitstekende klant van me.” Kijk maar eens in de ontvangsthal in Helmond en de algemene ruimtes van locatie de Hurk in Eindhoven. Drie keer raden waar de kleurrijke wandpanelen en andere decibelslurpers vandaan komen. Inderdaad: recht uit het atelier van Harold, mooi gelegen op de hoek van het pand in Helmond. Geen wonder dus, dat de begroetingen van onze hosts zo warm klinken.

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je vragen over onze mogelijkheden? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Plan een rondleiding Plan een proefdag

"*" geeft vereiste velden aan