Huurder STAWAG geeft energie!

Huurder Stawag bij Place for Bizz de Hurk in Eindhoven

Als een ondernemer is het natuurlijk om te streven naar uitbreiding. Soms is deze groei slechts een kwestie van cijfers op papier, maar soms merk je ook fysiek dat je bedrijf zijn grenzen bereikt. Denk bijvoorbeeld door een toenemend personeelsbestand. Er komt een moment dat je simpelweg meer kantoorruimte nodig hebt. Ook dan is Place for Bizz er om je verder op weg te helpen.

Een van die huurders is STAWAG Energie, een projectontwikkelaar op het gebied van duurzame-energie. Het bedrijf waarvan Christian Schildbach verantwoordelijk is voor de Nederlandse tak houdt zich bezig met het duurzaam opwekken van energie, vooral door het realiseren van windmolenparken.

Dat doet STAWAG Energie vanuit Place for Bizz De Hurk in Eindhoven. Christian: “Ik ben in 2020 in mijn eentje begonnen en zocht een vestigingslocatie. Toen heb ik verschillende kantoren bezocht. Place for Bizz had precies wat ik zocht. Een net kantoor, werkende koffiemachines en vergaderruimtes. Soms organiseren we hier weleens een bijeenkomst voor twintig mensen. Dat kan hier. De keuze was dus snel gemaakt.”

STAWAG GEEFT ENERGIE

STAWAG Energie concentreert zich op het opwekken van windenergie op land. Christian: “Als projectontwikkelaar zoeken wij naar mogelijkheden om het aandeel van hernieuwbare energie in Nederland te vergroten en bij te dragen aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Veel stroom die nu wordt opgewekt, komt nu nog uit gas- en kolencentrales. Volgens het Klimaatakkoord moeten we dat anders gaan doen. Om de opwarming van de aarde tegen te gaan hebben we op Europees niveau afgesproken dat we veel meer inzetten op duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie. Die elektrische energie hebben we keihard nodig, zeker omdat het aantal warmtepompinstallaties en elektrische auto’s snel toeneemt en we af willen van gas uit Groningen of het buitenland.”

Het is niet zo dat je binnen een jaar een windmolenpark uit de grond stampt, vertelt Christian. “Een gemiddeld ontwikkeltraject van zo’n park duurt tussen de vijf en acht jaar. In zo’n traject heb je met veel partijen te maken. Denk aan de provincie, maar ook aan gemeentes, energiecoöperaties en omwonenden. Het is essentieel; omwonenden tijdig en goed te informeren, mee te laten doen in de planvorming en ze de kans geven om mee te investeren in windmolens. Daarnaast moeten we natuurlijk veel onderzoeken uitvoeren om aan te tonen dat we aan alle wettelijke normen voldoen. Er komt dus behoorlijk wat bij kijken.”

ALTIJD DICHTBIJ

Voorlopig is er dus geen gebrek aan uitdagingen voor STAWAG. Over de werkruimte hoeven Christian en zijn mensen zich in elk geval geen zorgen te maken. Recentelijk verhuisde het bedrijf naar een groter kantoor binnen de hurk. “Dat ging allemaal soepel”, vertelt hij. “maar dat geldt eigenlijk voor alles hier. De hosts zijn goed en dat geldt ook voor de samenwerking met Erik. Af en toe loopt hij eens binnen om te vragen hoe het gaat. We hebben een goede band en voor mijn gevoel is Place for Bizz altijd dichtbij.”

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je vragen over onze mogelijkheden? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Plan een rondleiding Plan een proefdag

"*" geeft vereiste velden aan