Aftrap Place for Bizz Business Club Inbizzness schot in de roos

Inbizzness - Place for Bizz

Noem drie vruchten met in de naam drie keer de letter A en verder geen klinkers. Hoe heet de breuklijn waar de Pacifische en de Noord-Amerikaanse plaat elkaar treffen? Welk kledingstuk is samengesteld uit de naam van een soort insect en een soort zoogdier? Deze vraagstukken – en nog 77 andere – kregen de deelnemers op 9 februari aan de eerste Inbizzness-bijeenkomst voorgeschoteld. De vraag of zo’n initiatief een schot in de roos is, was een stuk minder moeilijk te beantwoorden: ja!

Het was gezellig druk in de ontvangstruimte van Place for Bizz Eindhoven De Hurk, donderdagmiddag rond de klok van vijf. Met een glaasje bubbels ontving een oppervriendelijke delegatie de ongeveer vijfendertig deelnemers aan het eerste Inbizzness-evenement: een professioneel georganiseerde pubquiz, omlijst met hapjes en drankjes. Waaronder Duitse Flammkuchen made by huurder Tafeltje 19, afgeblust met Lieshoutse drankjes. Een prima combinatie.

Geen pakken en stropdassen

Commercieel directeur Erik Stock van Place for Bizz opende de avond. “Place for Bizz beschikt over vier business centra in Eindhoven, Helmond en Valkenswaard, waar maar liefst 250 verschillende bedrijven huisvesting vinden. Wij zien het als ons pakkie-an om huurders met elkaar te verbinden en elkaar de handel te gunnen. Vanuit die gedachte is Inbizzness, afgeleid van ‘in business zijn met elkaar’, ontstaan. Gezellig samen zijn in een informele setting. Zonder pakken en stropdassen, maar lekker laagdrempelig.”

Na een woordje van Place for Bizz-directeur Patrick Heimans en Robin Verberne, Marketing en Communicatie van de BanGroep, was het nog even tijd voor de pitchpot. Het idee: een aantal huurders van wie de naam uit de grabbelpot werd getrokken, mocht in maximaal een minuut een pitch geven over hun bedrijf. Het leverde vijf TED Talk-waardige minipresentaties op.

Uiteenlopende en verrassende vragen

Er werd ook nog gequizd. Daarvoor was Thijs Zijlstra van Wizziq ingevlogen, een buitengewoon geschikte quizmeester met humor. Thijs vuurde tachtig zeer uiteenlopende en verrassende vragen op de teams van vier personen af, vaak ondersteund door beeld en geluid. Even googlen naar de antwoorden? Vergeet het maar gerust. Daarop stonden volgens Thijs sancties, in zwaarte variërend van public shaming tot publieke executie. Gelukkig hield iedereen zich keurig aan de regels 😉

Nadat de klanken van ronde 8 – de muziekronde – waren weggeëbd, maakte Thijs de winnaars bekend: na een fotofinish bleek Team 6 de beste. Trots namen de vier teamleden de hoofdprijs in ontvangst. Logisch, want het uitgeslapen kwartet had alle reden om trots te zijn. Nogmaals van harte gefeliciteerd, Team 6!

Succesvolle aftrap

Erik Stock sprak van een succesvolle aftrap – wat hij als oud-profvoetballer uitstekend kan beoordelen. “We hadden een hele mooie opkomst. Er waren huurders van al onze vier locaties aanwezig. Natuurlijk waren de meeste van Eindhoven De Hurk, maar dat is logisch: voor hen was het een thuiswedstrijd. Ik heb veel enthousiaste reacties van deelnemers gehad. Een heel mooi begin van Inbizzness en ik kijk nu al uit naar de volgende bijeenkomst!”

Vragen? Neem contact met ons op.

Heb je vragen over onze mogelijkheden? Neem dan telefonisch of per e-mail contact met ons op. Of vul het contactformulier in, en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met jou op.

Plan een rondleiding Plan een proefdag

"*" geeft vereiste velden aan