Tafeltje 19 staat helemaal op zijn plek

Tafeltje 19 Food & Drinks

Met een hongerig gevoel de website van Tafeltje 19 bezoeken, kan soms best een kwelling zijn. Vanachter de digitale etalageruit staren de rijkelijk belegde broodjes je namelijk aan. En dan is het héél verleidelijk om je winkelmandje te vullen en een bestelling te plaatsen. Esther van Kessel, eigenaresse van Tafeltje 19, huurt een werkruimte in Place for Bizz De Hurk en deelt haar passie met ons.

In een andere tijd had Esther haar eigen administratiekantoor. Dat ging goed, maar op zeker moment stopte haar grootste opdrachtgever ermee en dat was de opmaat naar een carrièreswitch. “Ik vond de horeca al langer leuk, zowel voor als achter de bar. In die branche wilde ik graag iets gaan doen. Toen richtte ik Tafeltje 19 op. Ik huurde een ruimte bij Plan-B, gelegen aan de Hurksestraat 19. Dat verklaart mijn bedrijfsnaam.”

Tafeltje 19 is een beleggingsorganisatie. Letterlijk: Esther belegt broodjes, maar verzorgt ook complete high-teas en andere cateringopdrachten. Haar voornaamste opdrachtgevers zijn bedrijven die lunchvergaderingen beleggen.

Tapas Tafeltje 19


Veel netwerken

We kunnen niet zeggen dat Tafeltje 19 een vliegende start kende, bekent de enthousiaste onderneemster. “In de eerste twee jaar heb ik welgeteld nul euro verdiend. Het was in de beginfase moeilijk om nieuwe klanten binnen te halen. Bedrijven die tevreden waren over hun eigen cateraar, hadden weinig reden om over te stappen. Zeker in de begintijd was het belangrijk om veel te netwerken. Dat heeft zeker geholpen! Ik heb nu drie mensen in dienst en huur nog twee mensen in.”

Na een tijdje was Esther toe aan een nieuwe omgeving. “Ik kon en wilde niet meer aan de verwachtingen van Plan-B voldoen. Ik heb toen het besluit genomen om daar te vertrekken. Daarna kwam ik met Marc Kuipers in aanraking en de verhuizing naar De Hurk was zo geregeld!”

Medewerker Tafeltje 19


Warm bad

Ze omschrijft haar huidige omgeving als een warm bad. “Mijn medehuurders zijn ontzettend aardig. Ook over Place for Bizz ben ik erg te spreken. Toen ik mijn keuken wilde inrichten, kreeg ik – natuurlijk binnen redelijke grenzen – de vrije hand. Ze denken goed met me mee en ik krijg de kans om Tafeltje 19 te presenteren aan andere huurders. Erg fijn!”

Hoewel we het liever niet over corona hebben, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat de gevolgen daarvan voor Tafeltje 19 fors zijn: met al die thuiswerkers wordt er een stuk minder vergaderd op kantoor. Maar Esther is er niet de persoon naar om zich daardoor uit het veld te laten slaan. “Ik ben positief  gestemd en denk vanuit mijn eigen kracht. Natuurlijk baal ik van alle maatregelen en is het een zware tijd, maar ik geloof altijd dat het goedkomt. En nu ook!”

Wil je jezelf eens op een heerlijke lunch trakteren? En tegelijkertijd een hardwerkende horecaonderneemster steunen? Bestel dan eens wat lekkers op tafeltje19.nl. Bezorgd waar en wanneer jij dat wilt!

Gezamenlijke ruimte bij Place for Bizz