Monique Verdonk: trots en vol energie

Monique Verdonk

De vraag of Monique Verdonk haar werk wel leuk vindt, krijgt ze nooit. En dat is logisch. De operationeel manager van Place for Bizz zul je nooit op een norse blik kunnen betrappen. Ze is al ruim twee decennia lang dol op haar werk en dat is duidelijk te zien.

Tot in de zomer van 1998, de zomer van het legendarische WK-doelpunt van Dennis Bergkamp tegen Argentinië, werkte Monique (62 lentes) bij een reclamebureau. Maar toen ze om economische redenen moest vertrekken, stond ze dezelfde middag aan de balie van een uitzendbureau. “Ik had geluk: ze hadden meteen een baan voor me bij Place for Bizz. Monique Bax, die hier nu nog steeds werkt, was met zwangerschapsverlof en ik mocht haar vervangen. De volgende dag begon ik.”

Toen Monique Bax terugkwam, hoefde haar vervangster met dezelfde voornaam niet weg. Monique Verdonk had intussen haar draai gevonden binnen Place for Bizz en ook haar baas zag het wel zitten. Wel veranderde ze een aantal keer van functie. Tot 2014 was ze office manager van locatie De Pinckart in Nuenen. Sindsdien is ze operationeel manager. 

Lijnen kort houden

Een nogal brede functie, blijkt als Monique uitlegt wat haar baan inhoudt. “In een notendop: ik probeer te zorgen dat alles perfect loopt voor ons personeel en onze huurders, die verspreid zitten over vier locaties. Dat is de leukste baan die ik me maar kan voorstellen. Omdat ik alle locaties, en ons hoofdkantoor in Nuenen, afwisselend bezoek, heb ik contact met veel verschillende mensen. Ik hoor van onze hosts wat er op een locatie speelt en spreek ook veel met huurders. Ik vind het belangrijk om de lijnen zo kort mogelijk te houden.”

Anno 2020 is Place for Bizz een vooruitstrevend bedrijf met volop kleur op de wangen. Dat maakt Monique een gelukkig mens. “Ik ben vooral trots op ons personeel. Er komt behoorlijk wat bij kijken, om te zorgen dat alles goed verloopt en iedereen tevreden is. Maar we slagen er met zijn allen goed in. Mooi toch?”

Nog niet aftellen

Ze moet nog een jaar of vijf werken. Er zijn genoeg mensen die op haar leeftijd al lang aan het aftellen zijn tot hun pensioen, maar dat geldt niet voor Monique. Ze geniet volop van haar drukke baan. En met vier jonge kleinkinderen in de familie, is de kans groot dat ze zich ook na haar pensioendatum niet hoeft te vervelen.

dd