Laboratorium inrichten bij Place for Bizz Helmond?

Felicitatie bij receptie Place for Bizz

Grafisch vormgevers, juridisch adviseurs, consultants, tekstschrijvers: zomaar wat voorbeelden van ondernemers die uitstekend zitten in een kantoor van Place for Bizz. Maar dat je een atelierruimte ook prima kunt inrichten als een microbiologisch lab, bewijst Frank van der Zanden van Sure Laboratories.

Frank werkt al een jaar of twintig als laborant. “Ik doe microbiologisch onderzoek ten behoeve van onder meer de farmaceutische industrie”, zegt hij. “Product- en procesvalidatie, analyses, sterilisatievalidatie, et cetera. De organisatie waarbinnen ik werkte, werd door de jaren heen te groot, terwijl ik juist van kleinschaligheid houd. Daarom ben ik in 2015 voor mezelf begonnen en heb ik Sure Laboratories opgericht.”

Laminaat leggen

In eerste instantie werkte de Helmonder vanuit huis en in de labs van opdrachtgevers, maar hij ging na een tijdje toch op zoek naar een ‘eigen’ ruimte. “Ik zocht naar een labruimte in het zuiden, want hier zitten geen bedrijven die doen wat ik doe. In 2017 hielp ik mijn zwager, die toen ook huurde bij Place for Bizz in Helmond, met het leggen van laminaat in zijn kantoor. Toen raakte ik meteen enthousiast over dit pand. Ik wist alleen niet zeker of laboratoria wel binnen het bestemmingsplan van dit gebouw pasten.”

Een gesprek met Marc Kuipers van Place for Bizz maakte aan alle onduidelijkheid snel een einde, vertelt Frank. “Het was geen enkel probleem. Ik ben begonnen met een onderzoekstafel en een stoof. Intussen staat er een volwaardig microbiologisch lab en heb ik mensen in dienst.”

De ambitieuze onderzoeker is sowieso tevreden over Place for Bizz. “Er komen regelmatig klanten over de vloer. Die kunnen altijd voor de deur parkeren en ze worden keurig ontvangen door de receptionistes. Voor mij is dit een prima plek om mijn werk te doen.”

Sure Laboratories behaalde recentelijk twee belangrijke certificaten. ISO 13485:2016, een internationale norm waaraan fabrikanten, leveranciers en distributeurs van medische hulpmiddelen kunnen voldoen om aan te tonen dat zij voldoen aan de wettelijke eisen met betrekking tot medische hulpmiddelen. Deze maand kwam daar een GMP-vergunning bij. GMP staat voor Good Manufacturing Practice en is een vereiste om voor de productie en testen van geneesmiddelen.

Champions League-niveau

Frank, niet zonder trots: “Ik ben de als contractlab de vierde in Nederland met dit certificaat. Het illustreert de groei van mijn bedrijf. Toen ik startte, zat ik op het niveau van een amateurvoetbalclub. Met ISO 13485 kwam ik op het niveau van een club uit de Keuken Kampioen Divisie. Nu ik GMP op zak heb, kun je Sure Laboratories vergelijken met PSV of Ajax, al laat ik me op dit moment liever vergelijken met Ajax. En over twee jaar hoop ik op Champions League-niveau te staan. En daar te blijven!”

Voor meer informatie over Sure Laboratories: https://surelaboratories.nl/