Place for Bizz Valkenswaard past mr. Cuijten Advocatuur als een toga

Iris Cuijten huurder Place for Bizz Business center

Geen muren van marmer in een ivoren toren op de twaalfde verdieping, maar een vernieuwend, bereikbaar en laagdrempelig kantoor. Op die manier wil mr. Cuijten Advocatuur het anders doen dan de klassieke advocatenkantoren. En een kantoor bij Place for Bizz Valkenswaard sluit daar uitstekend bij aan.

Voor mr. Cuijten – wij mogen Iris zeggen – begon 2020 met de oprichting van haar eigen advocatenkantoor. Daarvoor werkte ze vijf jaar in loondienst, maar daar miste ze iets. “Ik heb ontdekt dat ik ondernemen minstens zo leuk vind als het advocaat-zijn. Daarom maakte ik de keuze om mijn eigen kantoor te starten”, vertelt ze.

Een werkplek op haar zolderkamer vond Iris geen een goed idee. “Ik wilde per se niet vanuit huis werken, want dan ben je toch behoorlijk geïsoleerd. Dus ben ik op zoek gegaan naar een geschikte plek om te ondernemen. Liefst in Valkenswaard, want daar woon ik, sta ik midden in het sociaal leven en voel ik me thuis. Al snel stuitte ik op Place for Bizz. Daar vond ik het beste van twee werelden: de vrijheid van het zelfstandig ondernemerschap, gecombineerd met de dynamiek en gezelligheid van collega-ondernemers die je in de wandelgangen en bij de koffieautomaat treft.”

Kruisbestuiving

De jonge, enthousiaste, advocate omschrijft Place for Bizz Valkenswaard als een soort netwerkclub. “We helpen elkaar. Als ondernemers een vraag hebben, lopen ze bij mij binnen. En als ik behoefte heb aan een dienst die iemand die hier zit kan leveren, stap ik naar hem of haar. Het is een soort kruisbestuiving. We hebben veel aan elkaar.”

Over inloop heeft Iris toch al niet te klagen. Iedere woensdagochtend houdt ze een gratis inloopspreekuur op haar kantoor. “Mensen kunnen dan vrijblijvend binnenlopen en hun vraag voorleggen. Place for Bizz Valkenswaard zit midden in het dorp en mijn deur staat altijd open, dus het loopt goed.”

“Ook ondernemers probeer ik op een soortgelijke manier te helpen. Ik heb een loket geopend om mensen de weg te wijzen in het coronaregelingendoolhof. Dat doe ik in eerste instantie gratis. Om gedupeerde ondernemers te helpen, maar eerlijk is eerlijk: het is ook goed voor mijn naamsbekendheid. Als jonge ondernemer is het toch belangrijk om in beeld te komen, zeker in het begin.”

Perfecte plek

Dat Iris bij Place for Bizz Valkenswaard uitstekend op haar plek zit, is inmiddels wel duidelijk. “Ik ben er supertevreden over. De service is professioneel, de telefonie en post worden goed beheerd en ik heb hier leuke, ondernemende mensen om me heen, die ik als soort collega’s beschouw. Voor mij is dit dé perfecte plek om te ondernemen.”