Wat vinden we nou eigenlijk van netwerkbeurzen?

Marc Kuipers5 oktober 2015

Afgelopen week stonden we met Place For Bizz weer op de Regio Business Dagen. We hebben veel mensen gesproken; onze eigen huurders, relaties en geïnteresseerden. Met onze ‘kraak de kluis’ actie waagden 247 mensen een poging en maakten we 12 winnaars blij met een lunchbon. Kortom voor ons gevoel een geslaagde beurs. Toch vraag ik me af of we volgend jaar weer de stand en brochures tevoorschijn moeten halen. Is deze manier van netwerken nog wel van deze tijd?

Kijk eens naar de vele mogelijkheden die we hebben om met social media binnen enkele klikken in contact te komen met precies die persoon die we willen spreken. Hoe ouderwets is het dan om op een beurs te staan en hopen dat er mensen zijn die onze stand leuk genoeg vinden om hem te bezoeken? Overigens zag ik ook personen rondlopen die iedere stand bezoeken en zeer geïnteresseerd zijn in hetgeen de standhouder te bieden heeft. Tot zover goed nieuws. Echter niet snel na de verkooppitch van de standhouder gaat het gesprek over naar het product dat de bezoeker aan te bieden heeft. Met deze geraffineerde aanpak weet die bezoeker zeker dat hij de aandacht van de standhouder krijgt. Wij als standhouders moeten maar afwachten of de bezoekers die voorbij lopen ook willen luisteren naar wat wij te vertellen hebben. En als laatste, kun je ook gewoon als bezoeker prima netwerken op een beurs. Lekker goedkoop en op het moment dat het jou het beste uitkomt.

 

Regio Business Dagen 2015

 

Wat dacht je van de kosten die wij maken om onze organisatie professioneel te presenteren? Ik zal niet in detail treden maar met twee tot drieduizend euro maken we dit niet goed. Dan vraag ik me oprecht af of we met dit budget op een andere manier misschien concréét resultaat kunnen bereiken. Wie zal het zeggen, maar voor mij is het een onderzoek waard!

Vanmorgen zaten we, met de koffie in de hand, te evalueren en dan blijkt dat eenieder een andere mening is toegedaan. Voor de één blijft de beurs een perfecte manier om ‘iedereen’ weer even te spreken. De ander twijfelt aan onze aanpak en weer een andere collega ziet meer in een plekje op een ondernemersplein.

Voor mij blijft de vraag bestaan: is er überhaupt nog wel plaats voor een netwerkbeurs of blijven in de toekomst alleen de echte vakbeurzen over? Wat is jouw mening? Laat het ons weten via Facebook, Twitter of LinkedIn.

Meer Informatie

Place for Bizz™ is een concept van Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV (BRE BV) en is gevestigd op Collseweg 23, 5674 TR Nuenen. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 040 263 11 11.

Algemene voorwaarden kantoorruimte
Algemene voorwaarden vergaderen
Sitemap
Sponsoring

8,1
10 0
Place for Bizz
86 Beoordelingen

Vestigingen

Eindhoven Centrum
Eindhoven De Hurk
Eindhoven Noord
Valkenswaard
Helmond

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Place for Bizz?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wilt u meer informatie over Place for Bizz? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen snel contact met u op.

Copyright © 2019 Place for Bizz. Alle rechten voorbehouden.