Thuiswerken; als het goed gaat worden de voordelen nadelen

Marc Kuipers9 maart 2015 – Marc Kuipers

Thuiswerken blijkt, zeker als je succesvol bent, niet altijd de beste oplossing. Ik sprak Martin, een zeer druk bezette zzp-er die een latente behoefte had aan een profesionele werkplek.

Afgelopen week stond ik op een netwerkbijeenkomst te praten met een zzp-er Martin. Hij gaf aan behoefte te hebben om vaker buitenshuis te werken. Martin is een paar jaar geleden een eigen bedrijf begonnen en heeft zijn bedrijf thuis gevestigd. In eerste instantie natuurlijk een ideale situatie. Geen huurkosten, geen reiskosten, zeer flexibele werktijden, zo af en toe overdag de kinderen op kunnen vangen, geen afleiding van pratende collega’s. Maar naarmate de tijd vorderde en zijn bedrijf een steeds serieuzere vorm aannam, werden deze voordelen juist nadelen. Hij betaalde dan wel geen huur maar een opdrachtgever maakte regelmatig een “grappig” bedoelde opmerking over het adres van de afzender op zijn factuur: Haasje Over 12. Zeg nou eerlijk, dat klinkt ook niet echt professioneel?

En wat te denken van geen reistijd naar je werk? Het lijkt op het eerste oog perfect. Maar zo van een heftig telefoongesprek met een ontevreden klant naar de keukentafel voor het avondeten is een omschakeling van jewelste. Daar had hij eigenlijk iets meer tijd voor nodig. Nog in gedachten verzonken kreeg Martin een por van zijn vrouw: waarom hij niet reageerde op haar opmerking dat zijn zoon voor de derde keer deze maand uit de klas was gestuurd.

Overdag kon hij de kinderen wel opvangen, maar in de avond ongestoord werken werd steeds vaker een probleem. “Waarom kom je er nou niet even bijzitten pa?” Ondertussen wist de werkeloze buurman ook dat hij op maandag rustig kon binnenlopen om uitgebreid zijn verhaal te doen over het voor hem zo interessante weekend. Zucht, weer een ochtend niet kunnen werken.

En als hij dan een hele dag rust had en lekker kon doorwerken voelde hij zich pas echt een zzp-er. Niemand om mee te klankborden. Niemand om even je verhaal te doen over die enorm veeleisende opdrachtgever die niet één, maar drie puntjes op de i wil hebben en iedere maand zeurt dat het aantal gewerkte uren (en dus de factuur) zo hoog is.

Al vertellend kwam Martin erachter dat zijn behoefte aan een professionele werkplek buitenshuis veel hoger was dan hij aanvankelijk dacht. En die hadden wij voor hem klaar staan. Wat die werkplek is geworden? Een vaste werkplek, midden in onze community van ondernemers.

Heb jij ook een dergelijke ervaring? Vertel het ons.

Meer Informatie

Place for Bizz™ is een concept van Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV (BRE BV) en is gevestigd op Collseweg 23, 5674 TR Nuenen. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 040 263 11 11.

Algemene voorwaarden kantoorruimte
Algemene voorwaarden vergaderen
Sitemap
Sponsoring

8,1
10 0
Place for Bizz
86 Beoordelingen

Vestigingen

Eindhoven Centrum
Eindhoven De Hurk
Eindhoven Noord
Valkenswaard
Helmond

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Place for Bizz?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wilt u meer informatie over Place for Bizz? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen snel contact met u op.

Copyright © 2019 Place for Bizz. Alle rechten voorbehouden.