Place for Bizz in Goeie Zaken - Vision Car Lease

Van Alfa Romeo tot Zastava

Auto lease met een andere visie

Marc Kuipers (Place for Bizz business centers) in gesprek met Marc von Reth, directeur Vision Car Lease.

Place for Bizz is een fullservice verhuurder van vijf kantoor- en bedrijfsverzamelgebouwen in Eindhoven, Valkenswaard en Helmond. Met ruim 17.500 m2 is het een van de grootste aanbieders van flexibele huisvesting in de regio. In Goeie Zaken nemen we een kijkje achter de voordeur van de huurders. Wie zijn zij en wat is hun business? In deze editie spreekt Marc Kuipers, general manager Place for Bizz business centers, met Marc von Reth, directeur Vision Car Lease in Valkenswaard.

Marc Kuipers, general manager Place for Bizz zit samen met Marc von Reth aan tafel. Ze praten over waar mannen graag over praten: auto’s. 

Kuipers: “Ben jij een echte auto man?”

Von Reth knikt instemmend. “Ik ben een échte echte. Zo een die meer over auto’s droomt dan van vrouwen. Bij wijze van spreken dan. Een auto is speciaal. Het geluid, de snelheid, de kracht, de lijnen, het model. Daar kan ik enthousiast van worden. Ik heb de autoschool (IVA) in Driebergen gedaan. Ik ben in de gelukkige omstandigheden dat ik van mijn hobby mijn werk heb kunnen maken.”

Kuipers: “Jullie slogan is ‘Autolease met een andere visie’. Wat doen jullie anders?”

Von Reth: “Nederland telt meer dan 8 miljoen auto’s waarvan ongeveer 1,2 miljoen leaseauto’s. Er zijn 900 leasemaatschappijen dus jezelf onderscheiden is een ‘must’. De leasewereld is ingewikkeld en vaak ondoorzichtig. Wij hebben diensten bedacht om onze toegevoegde waarde te laten zien. Dat doen we door twee dingen. Bij aanvang van een leasecontract geven we klanten inzage in de samenstelling van de leaseprijs. We laten zien waar ze voor betalen. Transparant en open. We maken zaken als vervangend vervoer, reparatie, onderhoud, banden en gecalculeerde restwaarde inzichtelijk. Dat doen veel leasemaatschappijen niet. Ten tweede: aan het einde van het leasecontract maken we een eindafrekening waarbij we de meeropbrengst delen: 50% voor de klant 50% voor ons. Ook weer transparant. Als wij een leasecontract opstellen en calculeren dat de restwaarde van een auto 5000 euro is en de auto brengt na 4 jaar 6000 euro op, krijgen onze klanten de helft van de winst.”

 

Kuipers: “Hoe ziet jullie klantenbestand eruit?”

Von Reth: “We hebben ongeveer 350 klanten in de zakelijke markt en leasen 1200 auto’s. Wij werken vooral voor MKB’ers uit de regio. We zijn een laagdrempelig en toegankelijk bedrijf. Ondernemers lopen hier gemakkelijk naar binnen. We leasen alle auto’s van Alfa Romeo tot Zastava. Tesla’s en Porsches maar ook een Citroën C1 of een Volkswagen Up. De klant kiest de auto en wij kopen hem. Wil jij een blauwe Tesla met lederen bekleding? Dan kopen wij die. Wij zijn een operationeel leasebedrijf dus de auto blijft ons eigendom.”

Kuipers: “Hoe blijf je je bedrijfsvoering verbeteren en innoveren?

Von Reth: “We hebben net een stagiaire van Fontys hier gehad die een aantal zaken in kaart heeft gebracht. Als klanten bij ons leasen, gaan we een contract aan voor 4 jaar. Na die 4 jaar hopen we dat ze weer terugkomen voor een zogenaamde repeat-order. Wij hebben een groot percentage repeat-orders. Dat is een belangrijk gegeven. Daarnaast wilden we ook weten wat klanten van onze dienstverlening vinden. Dat heeft deze stagiaire geïnventariseerd en we weten wat beter kan. Ik zie wel eens dat bedrijven klanten heel graag binnen halen maar ze vergeten de achterdeur dicht te doen. Onze dienstverlening moet gewoon kloppen van het begin tot aan het einde. Dat begint al met het opnemen van de telefoon. Kleine dingen die bij elkaar opgeteld het verschil maken. Zeggen wat je doet, en doen wat je zegt. Daar komt het in de basis vaak op neer.”

Vision Car Lease is een huurder van het eerste uur. Toen het business center in het centrum van Valkenswaard in 2005 werd geopend, ontvingen ook zij hun voordeursleutel. Marc von Reth, directeur Vision Car Lease: “Het bevalt nog steeds prima. Daar zijn goede redenen voor: de receptie is altijd bemand en de post wordt keurig verzorgd. Onze leaseauto’s staan hier veilig achter een hek. Ik hoef me niet druk maken over het lappen van de ramen, het knippen van de heg, schoonmaak of inbraakbeveiliging. Ik draai ‘s avonds de deur op slot, doe het licht uit en kan met een gerust hart naar huis. Dan ben ik klaar. Er is een prettig contact met andere huurders en het is fijn om hier klanten te ontvangen. Het ziet er verzorgd en fris uit. Niet over de top, gewoon precies goed!”

Place for Bizz
Collseweg 23
5674 TR Nuenen
040 263 11 11
www.placeforbizz.nl

Place for Bizz™ is een concept van Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV (BRE BV) en is een zusteronderneming van de BanBouw Groep.

Meer Informatie

Place for Bizz™ is een concept van Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV (BRE BV) en is gevestigd op Collseweg 23, 5674 TR Nuenen. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 040 263 11 11.

Algemene voorwaarden kantoorruimte
Algemene voorwaarden vergaderen
Sitemap
Sponsoring

8,1
10 0
Place for Bizz
86 Beoordelingen

Vestigingen

Eindhoven Centrum
Eindhoven De Hurk
Eindhoven Noord
Valkenswaard
Helmond

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Place for Bizz?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wilt u meer informatie over Place for Bizz? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen snel contact met u op.

Copyright © 2019 Place for Bizz. Alle rechten voorbehouden.