Druk, druk, druk. En dan is het ineens vakantie…

Marc Kuipers13 juli 2015 – Marc Kuipers

Kent u dat? U zorgt de komende weken dat alle taken en werkzaamheden die waren blijven liggen afgemaakt worden. Want u wilt uw bureau leeg hebben voor u op vakantie gaat. En dat is verstandig, want u denkt natuurlijk dat u tijdens de vakantie eens lekker gaat genieten van uw vrije tijd, van uw gezin, van de zon, de zee en wat dan ook nog meer.

Dat is ook wel zo, maar u gaat ook over uw werk nadenken. Dat wilt u natuurlijk niet, maar geloof me: de afgelopen hectische maanden passeren nog eens rustig de revue. Wat had er anders gemoeten? Waarom reageerde die collega zo? Wat zou ik nou eens kunnen doen om dat proces te verbeteren? Allemaal gedachten die voorbij komen zodra u volledig tot rust gekomen bent, in de zon bent neergestreken met een lekker glas wijn.

En dat is goed! Want dat is eigenlijk het enige moment waarop u in staat bent om te relativeren, afstand te nemen en dus processen of communicatie met anderen voor uzelf kunt evalueren. U gaat inzien dat het toch wel met wat meer begrip had gemoeten, of misschien komt u erachter dat u op een ander moment met een beetje meer doortastendheid wel uw doelen had kunnen behalen.

En dat is het moment waarop u plannen gaat smeden, u gaat uzelf voornemen om die collega iets meer te sturen, u gaat nog wat meer met die klant in gesprek omdat hij misschien wel een beetje aan uw aandacht is ontsnapt. U bedenkt zelfs een nieuwe dienst, één waar uw klanten eigenlijk al een tijdje om schreeuwen maar  waar u gewoon niet aan toe gekomen was. En dat proces waar we steeds maar weer over zitten te discussiëren moet ook maar eens op de schop. “Laat ik dat eens van het begin af aan in kaart brengen, maar wel op een kladje he, ik heb tenslotte vakantie.” En dat is ook zo.

Strand voeten

Zodra u van vakantie terug bent roept u iedereen bij elkaar. Ideeën ventileren en taken verdelen. U gaat met ontzettend veel frisse zin aan de slag en verzet meer werk in één week dan de drie weken voor uw vakantie. En het werk dat u verzet is aan alle kanten beter dan het werk dat u voor uw vakantie verzet heeft.

Wat is vakantie toch geweldig. Waarom gaan we het niet verplicht stellen om minstens twee weken per zes maanden verplicht op vakantie te gaan? Beter voor u, beter voor uw gezin maar in alle opzichten ook beter voor uw bedrijf!

Prettige vakantie!

 

Meer Informatie

Place for Bizz™ is een concept van Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV (BRE BV) en is gevestigd op Collseweg 23, 5674 TR Nuenen. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 040 263 11 11.

Algemene voorwaarden kantoorruimte
Algemene voorwaarden vergaderen
Sitemap
Sponsoring

8,1
10 0
Place for Bizz
86 Beoordelingen

Vestigingen

Eindhoven Centrum
Eindhoven De Hurk
Eindhoven Noord
Valkenswaard
Helmond

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Place for Bizz?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wilt u meer informatie over Place for Bizz? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen snel contact met u op.

Copyright © 2019 Place for Bizz. Alle rechten voorbehouden.