De kracht van social media

Mei 2017 – Ella Visser

Bij Place for Bizz ben ik onder andere verantwoordelijk voor de communicatie en marketing. Als geen ander ervaar ik dus hoe je social media succesvol voor je bedrijf kunt inzetten. Ik denk ook niet dat we hier het belang van social media in je marketingstrategie hoeven uit te lichten. Geen enkele ondernemer kan in deze tijd social media negeren.

 

Maar hoe zet je social media succesvol in voor je onderneming?

Het leuke is om social media niet alleen in te zetten voor je mededelingen en producten, maar ook om interactie met je volgers (klanten) te creëren!
 
Een goede manier om dit te doen is om je volgers up-to-date te houden, door bijvoorbeeld je succesmomenten te delen. Overdrijf dit niet; er moet een goede balans zijn tussen de ‘juichmomentjes’ en je informatieve content. Deel en like ook andermans successen als het relevant is voor je bedrijf. Het is ook leuk om je volgers te betrekken bij je verhaal en dat je samen een online community vormt. Dat is een flinke uitdaging en vergt continu inspanning en monitoren van je activiteiten. Wat werkt wel bij je achterban en wat niet?

 

Voorkom spam!

Zoek een goede balans tussen het regelmatig bijhouden van je social media pagina’s en het spammen van je volgers. Zorg dat je content relevant blijft. Daarnaast is er ook een verschil tussen de social media kanalen. Linkedin en Facebook lenen zich niet voor meerdere berichten per dag, Twitter juist weer wél.
 
Zorg dat er wat te zien is

Met andere woorden gebruik foto- en videomateriaal. Beeld zegt meer dan 1000 woorden.
 
Mobiele weergave

Zorg ervoor dat je content goed leesbaar is op een telefoon of tablet. Facebook en Twitter heeft met ruim 85 % de meeste mobiele gebruikers, Instagram is zo goed als volledig mobiel (mobile only). Linkedin is nog het minst mobiel, met 59 % mobiele gebruikers. Als je content niet leesbaar is haakt men af.
 

Tot slot, niet alleen maar zenden. De afgelopen tijd hoor je steeds meer geluiden over social media moeheid, het altijd maar online willen zijn en continu zenden van informatie richting je volgers. Zorg voor interactie.

Probeer het maar eens uit, wat past het best bij je onderneming, je zal snel genoeg zien wat wel en niet werkt bij je volgers. Nieuwsgierig naar onze social media kanalen?
 
Volg ons op Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+!

 

Meer Informatie

Place for Bizz™ is een concept van Bedrijvencentra Regio Eindhoven BV (BRE BV) en is gevestigd op Collseweg 23, 5674 TR Nuenen. Voor meer informatie neemt u contact met ons op via 040 263 11 11.

Algemene voorwaarden kantoorruimte
Algemene voorwaarden vergaderen
Sitemap
Sponsoring

8,1
10 0
Place for Bizz
86 Beoordelingen

Vestigingen

Eindhoven Centrum
Eindhoven De Hurk
Eindhoven Noord
Valkenswaard
Helmond

Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alles rond Place for Bizz?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact

Wilt u meer informatie over Place for Bizz? Vul dan onderstaand contactformulier in. We nemen snel contact met u op.

Copyright © 2019 Place for Bizz. Alle rechten voorbehouden.